Президентът на Арда Петър Пешев даде кратко интервю пред агенция БЛИЦ във връзка с горещите новини, свързани с отбора. Втородивизионният клуб се раздели с треньора Стойчо Стоев, който се връща в Лудогорец.  

-Г-н Пешев, как се стигна до раздялата със старши треньора Стойчо Стоев?
-Всичко се разви много бързо. Снощи ми се обадиха от Лудогорец и заявиха, че искат да върнат Стоев на треньорския пост. Разбрахме се бързо. Нямаше никакъв проблем. Стойчо в момента е все още тук и буквално след малко ще си вземе довиждане с футболистите в съблекалнята. Той отива на по-добро място и всички в клуба му желаем успех в Лудогорец, където вече е бил, ставал е шампион и се е доказал.

- Според наши източници Стамен Белчев е вариант за треньор на Арда?
- Да, той е вариант. Така е. Но има и други варианти, които не са никак малко. Още днес, в ранния следобед, ще седнем всички от клубната управа, за да обсъдим най-важния въпрос – кой ще бъде заместникът на Стойчо Стоев.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

-Основната цел на тима остава ли – влизане в елита?
-Разбира се. Дай Боже това да се случи и догодина Арда да е в Първа лига. До края на сезона обаче има още доста мачове. Развръзката тепърва предстои. Така че, нищо не е сигурно. Именно поради тази причина търсим качествен заместник на Стойчо Стоев.

-Разделихте се и със спортния директор Емил Кременлиев?
-Да. Емо си тръгна поради лични причини. Скоро ще имаме и негов заместник.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ