Временният президент на БФС Михаил Касабов говори по наболелите теми в българския футбол пред Novapress.bg. Той изрази своя оптимизъм, че след края на извънредното положение нещата ще се нормализират и вярва, че сезон 2019/2020 ще се доиграе.

„Оптимист съм, че с много дисциплина от хората ще успеем да се преборим с този коронавирус и вярвам, че има шанс след края на извънредното положение нещата във футбола ни да започнат да се нормализират. Знаете, че трябва отборите да се подготвят преди първенството да се поднови. Ще подчертая, че все пак всичко зависи от националния оперативен щаб. И те ще решат кога можем да подновим отново футбола ни. Щабът и правителството полагат големи усилия да преодолеем коронавируса“, коментира Касабов.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Аз лично съм оптимист, че сезон 2019/20 ще се доиграе и няма да се стига до неговото прекратяване. Справедливостта изисква да се доиграе и всичко да се реши на терена, а не на масата. Целта и на УЕФА е всички първенства и турнири да завършат. У нас нещата с този вирус вървят добре. Няма толкова много заболели както в повечето страни, в Европа, а това е нещо положително. Не мога да ви кажа, дали мачовете до края на сезона ще бъдат с публика или не, тъй като това ще бъде решено от Националния оперативен щаб. Чета обаче по чужди медии, че по-засегнатите страни като Германия, Испания, Италия планират първенствата да се доиграват без фенове. Дори се говори, че може да се стигне да няма публика и до края на годината. Ще видим какво ще стане.“

„Честно казано увеличаването на отборите в шампионата за момента изобщо не стои това на дневен ред. Целта ни е да завършим настоящия сезон и едва след като това стане възможно ще мислим за други неща. Вижте, след всичко това не само футбола, но и светът няма да е същият“.

„Чакаме всеки момент отговор от УЕФА за датите за баражите. Те ще бъдат насрочени за есента на тази година. Това, което говорим, е ситуацията към момента. Това е оптимистичният вариант при положение, че извънредното положение не бъде удължено и успеем да се преборим с вируса“, завърши Касабов.