Президентът на „Ботев“ (Пловдив) Иван Джиджев присъства на пресконференцията по представянето на новия спортно-технически директор Димитър Димитров и на изпълнителния директор Тервел Златев. Той обеща, че до края на месеца въпросът с бюджета на „жълто-черните“ ще бъде решен, но част от средствата ще бъдат насочени към детско-юношеската школа.
 
“В края на март, когато поех ръководството на клуба, желанието ми беше възходящото развитие да „Ботев“ да продължи и моите ангажименти да се отнасят до стабилизирането и развитието на клуба. Проведохме и доста срещи с феновете и те заявиха своето желание, професионалното начало да бъде водещо в „Ботев“. Положихме доста усилия, за да привлечем доказани специалисти. С Тервел Златев имахме дълги разговори. Това е едно назначение, което в основата си има ангажимент към дългосрочното развитие на клуба - подобряване на скаутското звено, бюджета, оптимизирането на администрацията. Очакваме от новия спортно-технически директор Димитър Димитров стил, който да помогне на футболния отбор да действа като един организъм“, заяви Иван Джиджев.
 
“Победите и класиранията не са самоцел. Голямата задача е изграждането на един модерен и устойчив клуб и отбор, който радва привържениците с поведението си на терена. До края на юни въпросът с бюджета ще бъде решен. Няма да е много по-различен от миналия сезон, но ще има сериозни преструктурирания. Моето лично мнение е, че част от разходите трябва да се оптимизират и пренасочат към развитието на школата“, завърши президентът на „Ботев“ (Пловдив).