Президентът на Марица Христо Христов обяви вчера, че през лятото ще се оттегли от поста си. Днес той разясни пред "PlovdivskiNovini" своето решение.
 
- Г-н Христов, защо решихте да напуснете Марица?
- Както и вчера ви казах, причините за това са лични и финансови. Обявих, че ще напусна, тъй като в момента не получавам помощ от другаде. Изразходвах доста средства в издръжката на Марица. Проектът, който реализирахме в последните три години е успешен. Аз обаче искам да бъда честен с футболистите, треньорите и служителите на клуба. Не мога да продължа, ако не съм сигурен, че няма да се появят и други желаещи да помагат дори и частично. Ако това стане може да променя решението си.

- Това не е ли и своеобразен апел за помощ?
- Да, може и така да се каже. Аз желая да се развива този проект добре. Това обаче може да стане с повече средства. Аз нямам възможност сам да финансирам професионален футболен клуб. Каквото съм обещал за този сезон ще го изпълня. Не обичам да правя крачки назад. Искам да вървим напред, да се класираме в средата на таблицата и да играем добър футбол.

- Решението ви може да изненада мнозина, но рязко се случва футболен шеф да говори открито за проблемите и директно да потърси помощ?
- Мисля за доброто на Марица и за това реших да обява намерението си рано. Нека,  ако има желаещи да влязат в клуба и да помагат, но моето присъствие ги притеснява по някакъв начин да заповядат. Ще се оттегля. Не търся медийна известност. Важното е Марица да остане в добри ръце и да се развива