Почетният президент на Германския футболен съюз и на Щутгарт Герхард Майер Форфелдер ще гостува в Бургас и ще гледа мача Черноморец - Локомотив (София) на 18 октомври (понеделник). Това е официалната причина за посещението на високопоставения гост. Известно е обаче, че от няколко дни немските медии спрягат усилено името на Балъков за нов треньор на Щутгарт след уволнението на Кристиан Грос.

Ден преди да заеме място в ложата на стадион “Лазур”, Форфелдер ще присъства на церемония в Бургаския технически университет и ще бъде удостоен с почетното звание “Доктор хонорис кауза”. 77-годишният Форфелдер ще бъде придружаван в Бургас от съпругата си Маргит.

“Визитата на Форфелдер е гордост и чест за Бургас и за Черноморец. За мен той е личен пример как човек трябва да работи за футбола. Възхищавам се от лидерските му качества. Титлата, която ще получи в Бургас, е логична, защото много е помагал на България и на футбола ни”, коментира Балъков.

“В момента няма факти, а спекулации не коментирам. С Фреди Бобич наистина се чуваме често, но си говорим общи приказки, без да засягаме тази тема. И двамата сме професионалисти, имаме какво да си кажем за футбола. Все пак аз съм сигурен, че рано или късно ще бъда треньор в Бундеслигата. Затова не е нелогично да се спряга името ми за Щутгарт”, коментира Бала по повод слуховете, че скоро ще поеме “швабите”./БЛИЦ