Ботев (Враца) завърши с три победи от четири мача лагера си в Турция. Днес футболистите на Сашо Ангелов надиграха с 2:0 казахстанския Акжайк. При първото попадение Петър Атанасов принуди бранител на съперника да си отбележи автогол, след което Антон Огнянов вкара след асистенция на Валери Божинов. Голмайсторът на врачани се появи в игра през втората част и получи капитанската лента. Днешната среща може да се окаже последен мач за Божинов с екипа на Ботев. Както е известно, голмайсторът е свободен агент, а Левски е най-близо до подписа му. БЛИЦ вече разкри, че през уикенда му предстои среща с новия шеф в клуба от "Герена" Павел Колев

Следващата контрола на тима на Сашо Ангелов ще се играе във Враца на 5 февруари - срещу втородивизионния Литекс.

В друга контрола в Турция Витоша (Бистрица) загуби с минималното 0:1 от руския втородивизионен Факел. Единственото попадение в срещата падна в 50-ата минута. Точен от дузпа бе Сипенко.

Поражението за състава на Росен Кирилов е второ поредно в Турция. На старта на проверките в южната ни съседка бистричани отстъпиха с 1:2 на беларуския Шахтьор (Солигорск). Следващата приятелска среща на „тигрите“ е на 4 февруари, понеделник, а съперник – босненският Борац (Баня Лука). 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019