Рапид (Виена) гостува на ЦСКА в четвъртък в мач от Група “L” на Лига Европа, а преди срещата се забелязват любопитни съвпадения в представянето на двата тима. “Армейците” и австрийците имат проблеми в нападенията си, записаха две равенства след последния си мач в Европа (който загубиха като домакин с един гол разлика), а освен това в първенството се отдалечават от местата, даващи право на участие в Евротурнирите.
 
За последно нападателите на ЦСКА вкараха гол в шампионатен мач преди 3 кръга, когато Килиан Шеридън вкара два пъти на Монтана. След това последваха равенствата 2:2 със столичния Локомотив (два гола на Маркиньос) и 0:0 с Калиакра. Също преди три кръга и нападателите на Рапид вкараха за последно в мач за първенство. Това стана при победата с 3:2 над Капфенберг, когато се разписаха остриетата Хамди Салихи (2 гола) и Ян Венегор оф Хеселинк. След това дойдоха равенствата 0:0 с Капфенберг и 1:1 с Вакер (Инсбрук) с гол на халфа Щефан Хофман.

Двете равенства на "армейците" се случиха след поражението с 0:1 от Порто в Лига Европа на стадион "Васил Левски", а ремитата на виенчани бяха след загубата с 1:2 от Бешикташ на стадион "Ернст Хапел". И двата стадиона се водят домакински за националните отбори на България и Австрия.
 
След изиграването на 10 кръга от началото на сезона в “А” група ЦСКА изостава на 6 точки от местата, даващи право на участие в евротурнирите. След 11 мача в Австрия Рапид е на 5 точки от местата за Европа. Последната такава позиция в момента се държи от третия Щурм (Грац), който дори е с мач по-малко. Двата отбора имат и минимални шансове за прогрес в настоящото си участие в Лига Европа, след като в групата записаха по две загуби.
 
Любопитното е, че и двата отбора имат по повече от 30 титли в първенствата си. ЦСКА е 31-кратен шампион на България, а Рапид 32 пъти е ставал първенец в Австрия. Поради тази причина над кръглите емблеми и на двата клуба, на които има стилизиран венец, са изобразени по три шампионски звезди.

Естествено трябва да добавим и Трифон Иванов, който е играл и ставал шампион с екипите на ЦСКА и Рапид.
 Веселин РУСИНОВ/БЛИЦ