Унгарският шампион Ференцварош е отправил официална оферта за централния защитник на Левски Хосе Кордоба. Предложението за панамския национал е на стойност 500 хил. евро и 10% от стойността на последващ трансфер, пише „Тема Спорт“.

"Сините" не са останали очаровани от сумата и са отхвърлили предложението. Ръководството желае да получи значително повече пари за един от основните си играчи. Левски иска да е на сериозна печалба от евентуална продажба на Кордоба, който има договор за още три години. Новият му контракт влезе в сила от 1 юли.

Все пак не е изключено "сините" да осъществят изходящ трансфер на панамеца до края на лятото. Това ще се случи след двубоите в Лигата на конференциите срещу ПАОК. Мачовете с гръцкия гранд ще се изиграят следващите две седмици. При отпадане ръководството може и да склони да продаде за добра сума някой от основните си играчи.

Преди повече от месец се заговори и за интерес на Ференцварош към халфа Андриан Краев, но унгарците не отправиха официална оферта за него. В момента запитвания има и към други футболисти на Левски, но ръководството предпочита да изчака да минат мачовете от евротурнирите, след което ще преценява с кои от титулярите може да се раздели при достатъчно сериозна оферта. "Сините" имат нужда от свежи средства, за да покриват дълговете към НАП. Това може да ги принуди да продават.