Локомотив (Горна Оряховица) изпусна да победи като гост „Ботев” (Гълъбово) в първата и за двата отбора контрола - 1:1. По програма тимът на Сашо Ангелов трябваше да гостува на Розова долина в Казанлък, но заради падналия сняг и лошите условия там бяха разменени датите с „Ботев” и горнооряховци пътуваха за Гълъбово. Срещата с "розите" в Казанлък пък ще бъде в сряда.

Мачът днес премина при подчертан превес на гостите, които водеха играта в половината на „Ботев” и имаха шансове да открият още преди почивката, съобщават колегите от Sport-vt. Старши треньорът Сашо Ангелов започна с експериментален състав, включващ трите нови попълнения – играещите в атака Ерик Почански, Симеон Мечев и Димитър Алексиев. Привлеченият от Лудогорец II Почански дебютира с гол.
 
На вратата бе Колев, а пред него Пенев, М. Иванов, Харизанов, Желев, Фиданин, Димитров, Апостолов, Почански, Мечев и Алексиев. Опитните Красен Трифонов, Антоний Балъков и голмайсторът Тихомир Кънев пък останаха на пейката за началото на двубоя.

Въпреки териториалния превес през първото полувреме гол не падна, като най-сериозни бяха шансовете пред Димитър Алексиев и Милен Желев. След почивката Тихомир Кънев и Красен Трифонов влязоха на мястото на Желев и Димитров. Кънев заигра зад централния нападател Алексиев, Красен Тифонов по левия фланг, а Почански мина отдясно. Разместването се оказа сполучлив ход и атаките на Локомотив видимо се изостриха.

При една от тях в 66-ата минута след удар на Дани Апостолов от дъгата на наказателното поле топката срещна гредата. Логичното се случи в 72-ата минута, когато Почански получи подаване в наказателното поле на домакините и откри резултата – 0:1.

Десен минути по-късно след индивидуална грешка на гостите Иван Тошев подаде отлично и дошлият на проби в тима на домакините Стелиан Евтимов с удар от въздуха изравни за крайното 1:1.