Звездата на Ботев (Пловдив) Жоао Пауло ще продължи кариерата си в Левски. Тази информация цял ден обикаля медийното пространство, а феновете на "сините" се чудят доколко е вярна. БЛИЦ СПОРТ преди дни разкри, че Жоао Пауло се е сбогувал с досегашните си съотборници и за момента сигурното е едно - бразилецът повече няма да играе за "канарчетата". Интересът към нападателя е сериозен, след като той се представи на висота в 19-те си мача за Ботев в Първа лига, в които реализира 12 гола.

Ръководството на "жълто-черните" се надява да изтъргува Пауло за поне 200 000 евро, с които до голяма степен да бъде подсигурен бюджета на отбора до края на сезона.

Не е тайна, че бразилецът попадаше в плановете на Левски, но източниците на БЛИЦ СПОРТ от "Георги Аспарухов" твърдят, че привличането му вече не е на дневен ред. "Сините" са се насочили към други футболисти. Те са от списъка, изготвен от Георги Чиликов. Главният скаут на Левски изгледа на живо десетки мачове в последните месеци, някои от които зад граница. Бургазлията е набелязани много футболисти и на "Герена" умуват точно към кои от тях да се насочат.

Припомняме, че Левски вече си осигури първо попълнение за зимата - нападателят Амаду Сукуна, който беше закупен от Верея.

Всичко за Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига