На 9 и 10 април 2022 г. фенклубовете на чуждестранни отбори, заедно с Българска Асоциация Мини Футбол (БАМФ) и Аматьорска Мини Футболна Лига (АМФЛ) организират благотворителен турнир в памет на Илиян Илиев. Той беше човек с голямо сърце, участвал многократно в благотворителни каузи и инициативи.

32-годишният Илиян Илиев беше убит в "Люлин" на 9 януари тази година от 23-годишния Денис Мустафа Кемал ал Газзи. Причината - запалена заря в чест на приятел на Илиян, на когото му се родило дете. Ал Газзи наръгал смъртоносно Илиев, а сега продължава да е в ареста, очаквайки присъдата си. 

Тв водещ след жестоката трагедия: Аз оцелях с Илиян, за да го убие скапан наркоман в "Люлин"! 

Участниците в турнира са Ювентус България, Фенклуб Челси България; Фенклуб Барселона София и приятели; Фенклуб на ФК Арсенал Лондон в България; “Романисти България”; Галатасарай фенклуб България; Българските фенклубове на Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Байерн, Лацио, Нюкасъл, Интер, Ливърпул, Реал (Мадрид) и др. 

На 9.04.2022 г. (събота) турнирът ще се проведе на Спортен  комплекс Winbet Sport & Event Centre, гр. София, ул. Хан Омуртаг 42 с начален час: 10:00 часа. 

На 10.04.2022 г. (неделя), от 10:00 часа, на игрищата на РД Спорт на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“, продължават мачовете между класиралите се от предния ден 16 отбори. 

На турнира ще има и много силно дамско участие с мач между отборите на Скрити лимонки и ФК Торнадо 2013. 

По време на турнира всеки може да дари средства в специална за целта кутия, а за тези, които не могат да присъстват и желаят да дарят средства за паметник на гроба на Илиян Илиев и в помощ на семейството му, могат да го направят по банков път по сметката на фенклуба на Ювентус България  – BG61STSA93000020674736, Банка ДСК с основание дарение Илиян Илиев. 

Организаторите канят всички приятели на футбола да се включат в благотворителната инициатива!