Преместването на мача на предстоящата контролна среща на Русия с България от Москва в Санкт Петербург създаде огромен проблем на организаторите.
 
Двубоят трябваше да се играе в сряда (11 август) на стадион “Локомотив” в руската столица. Вчера обаче бе решено двубоят да се премести на “Петровски” в Санкт Петербург заради жегата и гъстият смог в Москва, който е причинен от пожарите в околностите на столичния град.
 
Проблемът произтича от това, че сайтът Kassir.ru вече е продал немалка част от билетите за мача, като сред купувачите имало и български фенове. Сега обаче не се знае дали тези пропуски ще важат за двубоя на “Петровски” и кой ще организира транспортирането на зрителите от Москва към Санкт Петербург.
 
Както е известно, заради условията в руската столица бяха отложени двете дербита на 16-ия кръг на Премиер лигата, които трябваше да се играят утре. Динамо (Москва) – ЦСКА (Москва) и Спартак (Москва) – Зенит ще трябва да се проведат на по-късна дата. Заради участието на три от тези отбори в евротурнирите обаче това може да стане чак в след повече от два месеца. Най-вероятно Спартак и Зенит ще играят на 10 ноември, а Динамо и ЦСКА ще се срещнат на 27 октомври./БЛИЦ