Полицията може да откаже да охранява вечното дерби „Левски" - ЦСКА в неделя. Причината е проблем във видеонаблюдението на националния стадион „Васил Левски“, информира „24 часа“. Това е едно от най-важните изисквания за лицензирането на съоръжението.
 
„Левски“, който е символичен домакин на мача, е бил уведомен за проблема още по време на петъчната среща в СДВР, на която са били представители и на двата клуба.
 
Договорът за поддръжка на камерите е изтекъл през декември. От този момент липсва всякаква работа по тях. Част от устройствата са и доста замърсени, като е трудно да се извади картина. Единствено са закупени два нови монитора за нуждите на охраната.
 
Всички проблеми обаче трябва да бъдат решени преди дербито, категорични били униформените. Ако те не се съгласят да охраняват мача, такъв просто няма да има, защото едва ли има кои да се навие да сложи хората си точно на най-напечения мач на България.
 
По принцип „Васил Левски" разполага с най-много точки на видеонаблюдението, но апаратурата вече е доста остаряла. Камерите са от старо поколение, които не дават достатъчно добра картина, за да бъде използвана като доказателство за хулиганство в света. На всичко отгоре и обективите били замърсени.


Article.jpg