Треньорът на "Ботев" (Враца) Атанас Джамбазки е сериозно притеснен, тъй като не може да разчита на най-доброто в домакинството на Лудогорец (Разград). Първият мач от програмата на 8-ия кръг на "А" група е от 16:00 часа днес на стадион "Христо Ботев" във Враца.

Джамбазки трябва да реди състава без титулярите Бранимир Костадинов и Петър Альошев, които са контузени. Очакванията са в атака за домакините да действат Ивайло Данчев и Иван Коконов.

"Съперникът ни е класен, но имаме своите шансове. Ако не вярваме в собствените си сили, няма смисъл да излизаме на терена. Ще се опитаме да извлечем максимума от двубоя с Лудогорец", заяви наставникът на "Ботев" (Враца).

За гостите от Разград най-вероятно oтново на пейката ще остане най-новото попълнение Иван Стоянов. Атаката на Лудогорец и днес във Враца ще води Емил Гъргоров, който има 5 гола на сметката си от началото на сезона в "А" група. Бадема ще бъде подпомаган в предни позиции от Марселиньо, Мирослав Иванов и Михаил Александров. Последният получи повиквателна от временния национален селекционер на България Михаил Мадански за предстоящите мачове с Украйна и Уелс.

"БОТЕВ" (Враца) - ЛУДОГОРЕЦ (Разград)
Днес от 16:00 часа
Враца, ст. "Христо Ботев"
Съдия: Александър Костадинов

Вероятни състави
3_4.JPG

"БОТЕВ":
Павел Станев, Кирил Динчев, Росен Ванков, Мартин Ковачев, Виктор Дениран, Асен Чалъков, Николай Николов, Митко Ценовски, Симеон Мечев, Ивайло Данчев, Иван Коконов



ludogorec.JPG

ЛУДОГОРЕЦ: Урош Голубович, Шоко, Любомир Гулдан, Александър Барт, Йордан Минев, Станислав Генчев, Светослав Дяков, Михаил Александров, Марселиньо, Мирослав Иванов, Емил Гъргоров



Любопитни факти преди "Ботев" (Враца) - Лудогорец
* След победния си старт за сезона (1:0 над друг новак - Светкавица) "Ботев" спечели едва 1 точка в следващите си 6 двубоя (0:0 с Миньор у дома). Само последният в класирането Берое е в по-лоша серия.
* Единствено Росен Ванков е взел участие без смяна във всички мачове на "Ботев" през настоящия шампионат.
* Срещу "Левски" в миналия кръг (3:1) Димо Атанасов изигра 150-ия си мач в "А" група. До момента е вкарал 14 гола. 
* Нападателят на Лудогорец Емил Гъргоров не успя да се разпише само в един от двубоите от началото на сезона - при минималната победа с 1:0 над Черно море в 6-ия кръг.
* Воденият от Ивайло Петев тим има 100-процентов актив при гостуванията си през настоящия сезон. Лудогорец взе 9 точки навън, вкарвайки 4 попадения в трите мача.