Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Куп проблеми се изсипаха върху селекционера на националния отбор Любослав Пенев преди турнето в Япония и Казахстан.
Със сигурност аут от него е халфът Александър Тонев. Исканият от шотландския Селтик футболист има травма в коремния мускул и лекарите на Лех (Познан) са го изпратили на ултразвук, за да установят колко сериозна е травмата на играча. Крилото не тренира със съотборниците си, като заради проблемите си пропусна мача с Видзев (Лодз) от полската Екстракласа. Дори и да успее да се възстанови, Тонев почти сигурно няма да пътува.

Първенството там продължава до 2 юни, а понеже мачовете от турнето на "лъвовете" не са официални, шефовете на Лех няма да дадат разрешението на крилото, твърди и в. "24 часа". Националите тръгват на 27 май първо за Япония, а след това за Астана, където е мачът с Казахстан. Защитникът на Заглебие Павел Виданов отпада по същата причина от плановете на Любо Пенев. Юношата на ЦСКА получи и контузия в корема.

БФС вече е извадил визи на 40 футболисти за турнето. От тях Пенев ще избере 20 полеви играчи и трима вратари. Под въпрос остава и вратарят Николай Михайлов. Звездата на Твенте има плейофи за Лига Европа, а освен това страда от възпаление на сухожилието на малкия пръст. По всяка вероятност на негово място за Азия ще летят ветеранът Стоян Колев от Черноморец, Владислав Стоянов от Лудогорец и Пламен Илиев от "Левски". БФС вече е извадил визи на 40 футболисти за турнето. От тях Пенев ще избере 20 полеви играчи и трима вратари.