Със заповед по член 154 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) за допълване на разрешението на строеж на стадион „Христо Ботев“ възложителят на проекта в лицето на община Пловдив е определил първият етап от строителството да включва единствено сектор "А" (запад) и сектор "В" (изток).

По този начин без значение от степента на завършеност на секторите "Б" и "Г" (южен и северен), дори с монтирана козирка и седалки и завършени общи части, зрители в тези сектори няма да бъдат допускани. Това обясни на пресконференция председателят на Сдружение „ПФК Ботев“ Борис Гиздаков.

„Това е пълен абсурд, но е в хармония с всичко, което се случва по проекта. Така работи общината“, каза Гиздаков.

На съвместната пресконференция представителите на трите обединяващи феновете на Ботев (Пловдив) организации - Сдружение „Професионален Футболен Клуб Ботев“, „Клуб на привържениците на Ботев Пловдив“ и "Бултрас", изнесоха скандални подробности за качеството на реконструкцията на стадион „Христо Ботев“, непрозрачността на общината по отношение на договорите и актуваните суми и редица неспазени обещания.

В началото на срещата Гиздаков запозна присъстващите на пресконференцията с неимоверните усилия на привържениците в последните две години да провеждат ползотворни срещи с възложител, изпълнител, проектант.