Българската професионална футболна лига разпространи отворено писмо, с което благодари на ЦСКА, Левски, феновете и полицията за поведението им по време на финала на купата на България. Лигата поздрави „сините“ за спечелването на турнира, който се провежда под нейната егида. Както е известно, тимът на Станимир Стоилов победи „армейците“ с 1:0 в решителния мач за трофея.

От БПФЛ обявиха, че всички замесени лица във финалната среща са демонстрирали съпричастност и поведение, което е помогнало мачът да премине без сериозни инциденти и с минимални щети на стадиона, въпреки множеството хора изпълнили трибуните.

ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ НА ПИСМОТО НА БПФЛ
Финалът за SESAME Купа на България между отборите на ПФК ЦСКА София и ПФК Левски се превърна в истински празник за любителите на футбола в България. Пълният стадион „Васил Левски“, страхотната атмосфера и футболната битка белязаха така чакания толкова дълго време директен мач за трофей между тези два тима.

В неделния следобед на 15 май станахме свидетели на мач, който показва, че футболът наистина е велика игра и социален феномен. Българската професионална футболна лига честити трофея на ПФК Левски, тимът ще има възможност да се изправи срещу ПФК Лудогорец в мач за Суперкупата на България.

Българската професионална футболна лига изказва своите благодарности на двата клуба финалисти, организираните фенклубове, както и на футболните агитки, които демонстрираха съпричастност и поведение, което помогна мачът да премине без сериозни инциденти и с минимални щети на стадиона, въпреки множеството хора изпълнили трибуните.

Също така изразяваме специални благодарности на ръководството на СДВР и ангажираните с провеждането на финала полицейски служители, които направиха всичко възможно да бъде предотвратено прекомерно напрежение между феновете на двата отбора. Професионализмът на служителите на МВР, демонстрираните от тях разум и опит за справяне в трудни ситуации, запазиха здравето и усмивките на хиляди хора, довели децата си на стадиона, за да станат част от спортно събитие за историята!

Сигурни сме, че подобни футболни сблъсъци, пред пълни трибуни, ще стават все по-често явление в българския футбол, защото футболът е за хората, а те обичат да подкрепят отборите си на стадиона.

От ръководството на БПФЛ