Българската професионална футболна лига изпрати до медиите отворено писмо, с което поздравява президента на БФС Борислав Михайлов за 60-годишния му юбилей. Писмото е подписано от боса на БПФЛ Атанас Караиванов и останалите членове от ръководството на сдружението.

ТЕКСТЪТ НА ОТВОРЕНОТО ПИСМО НА ПФЛ
Президентът на БФС Борислав Михайлов днес навършва 60 години.

12 февруари 2023 г. е повод за житейска равносметка на един наистина успял човек, който е легенда за привържениците на футбола у нас. Капитанът на „златното поколение“ е свързан с най-големия успех на националния отбор – четвърто място на световното първенство в САЩ през 1994 година. Участва на мондиала в Мексико през 1986 г., във Франция през 1998 г. и на европейското първенство в Англия през 1996 година. Записва общо 102 мача за „лъвовете“, като в 60 от тях е капитан.

Синът на друг легендарен вратар - Бисер Михайлов, печели три титли и три купи на България с Левски през 80-те години.

Михайлов е президент на БФС от 21 октомври 2005 г., като е печелил общо пет изборни конгреса. Той стана единственият българин, избран в Изпълнителния комитет на УЕФА, където изпълни два мандата. Михайлов е свързан и с ФИФА като член на комисията по развитие на футбола.

Успешният ръководител е този, който оставя нещо ценно зад гърба си. Боби изпълни тази мисия с построяването на националната футболна база „Бояна“, открита през 2016 г.

Повод за гордост на юбиляра е и прекрасното му семейство – съпругата Мария Петрова, децата Бисера, Николай и Елинор, внуците Николай и Мартин.

Президентът на БПФЛ Атанас Караиванов и ръководството на сдружението честитят празника на Борислав Михайлов с пожелание за здраве, късмет и нови успехи!