Над 80 съдии и делегати от цяла България завършиха успешно семинара за обучение на длъжностни лица в мини футбола. Обучението се проведе като част от програмата на УЕФА за масов футбол "Грасруутс", под егидата на Българската асоциация мини футбол (БАМФ) и БФС.

Лекторският екип беше в състав Александър Костадинов и Милко Николов - съдийство, Николай Рибарски "Грасруутс" мениджър на БФС, Пламен Божидаров - организиране на мачове и мероприятия по мини футбол, и Петър Георгиев (IТ мениджър на БАМФ).

Като част от програмата се включи и националът на България по футзал и изявен състезател по мини футбол Павлин Кузов-Пистата. Всички участници получиха своите сертификати към БФС и БАМФ от президента на EMF Борислав Александров.

Този семинар беше само част от програмата на БАМФ за обучение и развитие на кадри. През 2020г. ще има серия от допълнителни курсове за подготовка на съдии, създаване на републиканска и международна ранглиста. БФС и БАМФ ще се фокусират върху инициативата #АзИграяЧестно и реализирането на съвместна кампания със Спортната Асоциация на МВР "Не на насилието в мини футбола".