Полузащитникът на Левски Роман Прохазка спечели приза за Играч на 28-ия кръг в "А" група след двата гола, които реализира при успеха с 3:0 над Ботев (Пловдив). Словакът изпревари в анкетата Мартин Камбуров.

„Изненадан съм от приза, защото и Мартин Камбуров можеше да спечели. Искам да благодаря на своите съотборници, радвам се за наградата, но преди всичко се радвам за победата над Ботев (Пловдив)“, започна Прохазка при награждаването си.

„Аз усещам, че в отбора има настроение. По-малко се пише за Левски сега, защото като бием, не сме толкова интересни. Настроението е добро и се надявам да постигнем повече", продължи халфът на Левски.

"В един отбор, като има напрежение, нормално е играта да не му върви. С тези две победи, които направихме, нещата малко се успокоиха. Това ще ни помогне за двубоя срещу Лудогорец", каза още словакът.

„Имам договор за още 2 години. Не мога да коментирам за трансфер. Има си хора за тази работа. Надявам се да вземем още двама-трима добри футболисти, да направим сполучлива селекция и да станем още по-силни догодина.

През този сезон много нападатели се смениха, така че е нормално да нямаме голмайстор, който е нападател. Мисля, че сега Венци Христов показва много добри неща и може за в бъдеще да се превърне в такъв“, завърши Прохазка.


 

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!