Още един пост зае Орлин Старокин в "Левски". Защитникът, който през пролетта бе преквалифициран като опорен халф, сега влезе в ролята на учител по български език. Именно на него се дължи напредъкът в родните думи и фрази на Роман Прохазка. "Старокин ме учи, е, по някой път ми казва и лоши неща", похвали го словакът, който до момента е отличник в бяганията в Правец.

"Дойдох тук, защото мениджърът ми отдавна работи с България. За мен това е много добро предизвикателство. "Левски" е страхотен отбор. В Германия щеше да ми е по-трудно, най-вече като порядки и език. България е близка до Словакия по много неща", каза за "Стандарт" Роман.

"Победата ни над "Левски" със Спартак (Търнава) миналото лято бе мачът на годината. Така и не успяхме да повторим тази игра", каза още Прохазка.

"Не успях да видя София, дори и апартамента, който са ми дали. Имам приятелка, която ще идва от време на време. Остава и да учи още 2 години в университета. Нашите също ще ми гостуват. Аз съм само дете. Като всички словаци и аз харесвам хокея, но само да гледам. Пробвал съм - не ставам. Не ме е страх от нощния живот в София. Тук съм заради футбола, купоните после", завърши Прохазка.