Районна прокуратура Пловдив наблюдава досъдебно производство за извършени хулигански действия, нанесени телесни повреди по хулигански подбуди и отправени закани за убийство. Делото е образувано във връзка с публикации в медиите, придружени от видеоматериал, за инцидент с нанасяне на жесток побой над младеж, изпаднал в безсъзнание. Както БЛИЦ съобщи, преди дни в публичното пространство се появи ужасяващо видео, направено близо до Коматевския възел. Под наблюдението на 5-6 души други двама се биха и душиха зверски. Победителят е от Локомотив Пловдив, набитият - от „Ботев”. Гаврата не е била уредена от фенклубовете. Двамата противници са имали стара вражда, обясниха за БЛИЦ от прокуратурата.

Повдигнати обвинения на В.П.Василев на 28 г. за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото за причинени леки телесни повреди на пострадалия И.И.Гановски по хулигански подбуди и за отправени по адрес на Гановски заплахи за убийство.

Обвиняемият Василев е задържан за 72 часа с постановление на прокурор при Районна прокуратура гр.Пловдив от 29.08.2013 г. Заплашват го затвор до 6 години. По отношение действията на пострадалия при побоя Гановски, хулигански по своя характер, са отделени материали в друго наказателно производство, ще се изяснява каква вина носи той за случилото се. Двамата участници в екшъна са с чисто криминално минало и без хулигански прояви до момента, съобщи прокурор Галин Гавраилов.
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ