Районна прокуратура – Пловдив извършва разследване по досъдебно производство за нанесена лека телесна повреда по хулигански подбуди след скандал пред заведение гр. Пловдив Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Днес, 26 май 2020 г., като обвиняеми ще бъдат привлечени Н.М., на 41 г, и С.Т., на 35 г. за престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 12 вр. чл. 130 ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 от Наказателния кодекс – за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди, в съучастие, като извършители. Двамата ще бъдат задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Установено е, че на 25 май 2020 г., в гр. Пловдив, към 1 часа, в заведение в централната част, е възникнал словесен конфликт между две компании. Поводът за скандала се изяснява. Според първоначалните данни, в първата компания са били около десетина привърженици на футболен отбор в гр. Пловдив, а в другата – четирима граждани, сред които и двама полицаи, които не са били на работа и не са изпълнявали служебни задължения. Във втората група е бил и привърженик на същия футболен клуб, за който е установено, че не се намирал в добри отношения с лицата от първата компания. Между двете компании първоначално е възникнал словесен конфликт, който прераснал във физическа разправа извън заведението.

Трима мъже са получили травматични увреждания в резултат на сбиването между представители на двете групи. Единият от тях е полицейски служител, който е настанен в болнично заведение с порезни рани, без опасност за живота. На представител от привържениците на футболния отбор са установени травматични увреждания – порезни рани по ръцете. За случая е уведомена полицията.

Първоначално са задържани 11 лица за срок от 24 часа по Закона за МВР, като на двама от тях – Н.М. и С.Т. ще бъде повдигнато обвинение. И към момента по делото се извършват активни процесуално-следствени действия, насочени към изясняване на цялостната фактическа обстановка – разпити на свидетели, разпознаване на лица и др.