Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Мачът между Пирин (Гоце Делчев) и Монтана, който се игра на 21 април, е бил наблюдаван от представител на прокуратурата. Човекът под прикритие е трябвало да следи за съмнителни действия на двата отбора, с цел уговаряне на резултат, информира "Струма". Предварителната информация на разследващите органи е била за краен резултат 3:2, двубоят, обаче приключи 4:2 за неврокопчани.

Припомняме, че преди време в БФС бе получен сигнал от УЕФА за 10 съмнителни срещи, които са се изиграли в "А" група и в турнира за Купата на България през 2012 г. Списъкът е бил изпратен в родната централа след последния съвместен семинар на УЕФА и Интерпол в Рим в края на януари. Именно клубът от Гоце Делчев е отборът, замесен в най-много странни мачове (4), а два от тях са били срещу Монтана. На 06.10.2012 г., VIII кръг на "А" група - Монтана - Пирин (ГД) 3:0, и на 31.10.2012 г., първи 1/16-финал за Купата на България Пирин (ГД) - Монтана 3:2.

Останалите две участия на неврокопчани в мачове под съмнение са срещу ЦСКА и Литекс - загуби с по 0:5. Зачестилите сигнали за уреждане на мачове са накарали разследващите органи да предприемат крути мерки, едната от които е представители на прокуратурата да гледат мачове на живо. Все още не е ясно какъв е доклада за двубоя в Гоце Делчев между местния тим и Монтана, но със сигурност е ясно, че двата отбора ще бъдат следени под лупа от разследващите органи.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ