Размествания бяха наложени в предварително обявената програма за подготовка на ФК Дунав за пролетния полусезон. Това съобщи старши треньорът на "драконите" Веселин Великов. Припомняме, първото занимание е насрочено за 19 януари, понеделник. Отборът ще се подготвя изцяло на клубната база в русенския квартал "Здравец".

Първата проверка ще е с тима на Лудогорец до 21 г. на 30 януари в Разград. На 4 февруари дунавци ще срещнат Добруджа, като в зависимост от метеорологичните условия по това време двата тима може да играят в Русе или в Добрич. Подобна е схемата и за Светкавица, който измести планирания за 7 февруари съперник Локомотив (Горна Оряховицa), поради ангажимент на "железничарите". Срещата ще е в Търговище или в Русе.

На 11 февруари е предвидено гостуване на елитния Черно море във Варна, а на 18 февруари мач със Спартак в Плевен. На 21 февруари е проверката с ФК Бургас, който се обедини с Нефтохимик. Тя ще се проведе в Шумен. Планираната за 28 февруари контрола с Етър (Велико Търново) пропада, тъй като тогава Дунав започва пролетния дял от първенството на Североизточната "В" група с гостуване на Тича (Долни чифлик).