Близнаците Радослав и Борислав Цонев няма да играят в Погон (Шчечин). Талантите не се разбраха с полския клуб и така и не подписаха договор. По-рано се появи информация, че халфовете били сключили контракти за 4 години с новака в елита на една от страните, домакини на Евро 2012. "Погон отпадна окончателно. Преговорите са прекратени. Имахме условие за фиксиран брой на мачовете в първия отбор, което в крайна сметка не бе прието", коментира бащата на футболистите пред Viasport.bg.

"През цялото време некоректни хора се обаждаха от България и всячески попречиха на сключването на контрактите. Докато аз съм коректен. И искрено се надявам, че няма да се стигне дотам да се налага да казвам публично неща, които не искам да казвам. В цялата работа се пречи на моите момчета, атаките към тях и напрежението са непоносими в последните дни”, заяви Александър Цонев. Момчетата играха за Погон в контролата срещу Краков, завършила 0:0, както и три мача за юношите на клуба.

Близнаците, родом от Благоевград, влизаха в плановете на бившия треньор на "Левски" Николай Костов, който започна да ги налага в мъжкия футбол. Илиан Илиев обаче ги отписа и не ги включи сред избраниците си за лагерите в Правец и Австрия, което никак не им се хареса и те си събраха багажа от "Герена". До последно шефът на ДЮШ на "Левски" Ясен Петров и членът на Управителния съвет на клуба Николай Илиев опитваха да ги убедят да се върнат, но неуспешно. Подготовка с Погон води и друг българин - напусналият ЦСКА Румен Трифонов. Той също все още не е подписал договор.