Тодор Янчев изигра последния си двубой с екипа на ЦСКА. Дългогодишният капитан на "червените" игра 5 минути в контролата с Берое (0:0) и бе изпратен с бурни овации от феновете на тима. След края на мача Янчев отправи своето прощално слово към тима, феновете и всички, които са помогнали в кариерата му.

"От доста време се подготвях за този момент. Досега целият ми съзнателен живот, още от дете, мина под знака да стана футболист. От тук нататък е много различно. Едно огромно благодаря на нашата публика, благодарение на тези хора се чувствам горд. Още от първия ми ден, не бях изиграл и една минута, а те бяха пред футболния съюз заради мен. Тази публика се би за мен пред футболния съюз и направи всичко възможно да ме картотекират. Никога няма да я предам", започна Янчев.

"Най-щастливият момент в ЦСКА е първата ми титла, която съвпадна с раждането на моята дъщеря. Втората е важна, защото я вдигнах като капитан, третата… После искрите в очите на феновете, това те кара да си щастлив. Трябва да живеем с тези мигове, с радостите и болките", допълни Янчев.

"Искам да благодаря на спортно-техническия екип и по-специално на Стойчо Младенов, който ми даде шанс да съм в неговия екип. Той е един уникален човек, който предава армейския дух. Всички, които идват, той им показва, че ЦСКА е повече от клуб. От първия ден той предава този армейски дух, малко треньори го правят. Също така благодаря и на моята съпруга. Ако не беше тя, нямаше да дойда на "Българска армия". Много ми помогна, за което й благодаря. Благодаря на моя първи отбор Розова долина, после изиграх шест години в Нефтохимик - едно явление в родния футбол. Също така искам да благодаря и на Венци Стефанов, който във възлов момент ми помогна да изпълня мечтата. Когато му казах, че моето сърце е в ЦСКА, той разбра и ме пусна с разбиране. Респект към него. Аз изпълних моята мечта, нека всички деца да мечтаят и да вярват в мечтите", завърши Тодор Янчев.