Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Локомотив (София) е заплашен от стартиране на процедура по обявяване в несъстоятелност. Причината е в огромните дългове на клуба към държавата и към юридически и физически лица.

Ако процедурата бъде завършена, има два варианта за бъдещето на Локомотив. Единият е клубът да преустанови съществуването си, а другият – да продължи дейността си, но под контрола на синдик.

Вече повече от година сметките на “червено-черните” са под запор заради дълг от около 8 000 лева към бившия вратар Юлиян Левашки. Въпреки това частния съдебен изпълнител Милен Бъзински, който представлява стража не успява да събере парите, а клубът развива дейността си без да използва банковите си сметки.

Освен към вратаря Локомотив има сериозни дългове и към държавата, които ще са в основата на процедурата по обявяване в несъстоятелност. Те са и основен проблем пред разрешаването на въпроса със собствеността на стадион “Локомотив”.

През последната година клубът сериозно увеличи списъка на хората, на които дължи пари. От близо година в “Надежда” не се раздават заплати, а играчите получават пари от дъжд на вятър. Това беше причината през есента 16 човека на напуснат стадиона в квартал “Надежда”. През пролетта картината не се промени особено, като всички нови попълнения също не получаваха месечните си възнаграждения в пълен размер.