На кои отбори симпатизират футболните рефери? Това е един от най-често задаваните въпроси сред запалянковците. Ширят се какви ли не слухове, като някои от арбитрите са определяни като “долни чорбари”, а други – като “гадни говеда”. Поради тази причина БЛИЦ направи проучване, за да се добере до истината. Уточняваме, че става въпрос само за главни съдии, които са ръководили мачове в “А” група през есенния полусезон. Много е вероятно тези дни да настъпят промени в листата, т.е. някои арбитри да бъдат върнати в елита, а други – да го напуснат.
Налага се да направим още едно уточнение, което е далеч по-важно. Посочени са имената на отборите, на които съдиите са стискали палци в годините преди да започнат да надуват свирката. Всъщност някои от тях и до днес си имат предпочитания, но въпреки това, когато са на терена, показват пълна безпристрастност. Нека читателят не се обърква – това не са клубовете, на които някои рефери изпълняват поръчки. Тази тема е съвсем друга, за която е доста трудно да се натъкнеш на доказателства...

Фенове на Левски - 6
Станислав ТОДОРОВ - Левски
Цветан ГЕОРГИЕВ - Левски
(Малката Баничка, както го наричат, е доста запален левскар. Като малък е плакал при загубите на Левски от ЦСКА. Той обаче обича да се хвали, че много рядко му се е случвало да страда, когато се играе вечното дерби. Георгиев и много близък днес с пресаташето на Левски Александър Касабов, със спортно-техническия директор Даниел Боримиров и с част от футболистите)
Николай ЙОРДАНОВ – Левски
(Йорданов е играл футбол в школата на ЦСКА. Бил е в един състав с Методи Деянов, но е симпатизирал на Левски като малък)
Ангел АНГЕЛОВ - Левски
Венцислав КОЗНИЧКИ - Левски
Георги ЙОРДАНОВ - Левски
 
Фенове на Локо (Сф) - 3
Георги ИГНАТОВ – Локо (Сф)
(Един от големите почитатели на столичните “железничари”)
Ахмед АХМЕД – Локо (Сф)
(Като юноша е стискал палци на столичното Локо)
Богомил МАРИНОВ – Локо (Сф)
 
Фенове на ЦСКА - 2
Антон ГЕНОВ – ЦСКА
(Роденият в Габрово топрефер е голям привърженик на ЦСКА в детските и юношеските си години. Генов е влюбен в славния тим на треньора Паро Никодимов в началото на 80-те години. Негови идоли са всички от “червените” легенди, но най-много е симпатизирал на вратаря Георги Велинов, Георги Димитров-Джеки и Стойчо Младенов). Генов още пази албуми със снимки на големия състав на ЦСКА)
Александър КОСТАДИНОВ - ЦСКА
 
Фенове на други отбори - 10
Стефан СПАСОВ - Миньор
Христо РИСТОСКОВ - Вихрен
Радослав СТАНЕВ – Черно море
Димчо РАДЕВ – Черно море
Кольо ДАНЕВ – Спартак (Вн)  
(Данев е юноша на Спартак (Варна), после обаче преминава в Черно море и записва мачове в професионалния футбол с екипа на “моряците”. Но през 1993 година е изваден от футбола за 1 година заради сбиване по време на мач (с Васко Сантуров). След като наказанието му изтича, преминава в Спартак. Данев от малък е почитател на “соколите”, като винаги е гледал начовете на тима в агитката – включително и знаменития двубой с Манчестър Юнайтед през 1983 г. в турнира за КНК)
Ивайло СТОЯНОВ - Беласица
Мартин БОГДЕВ – Нефтохимик
(Богдев е бил почитател на “нафтата” в най-силните години на тима, воден от Димитър Димитров-Херо)
Ивайло БОЗЕВ – Ботев (Пд)
Петър СТОЯНОВ – Локо (Пд)
Лъчезар ЙОНОВ – Ботев (Пд)
 
Безпристрастни - 4
Радан МИРЯНОВ – безпристрастен
(Някои твърдят, че е от ЦСКА, други – от Левски, но негови приближени са категорични, че Радан никога не е бил запалянко)
Станислав СТАВРОВ - безпристрастен
Севгин АДЕМ - безпристрастен
Атанас ДИМИТРОВ - безпристрастен
Заб.: Очаква се Ангел БЕКЯРОВ и Момчил ВРАЙКОВ да бъдат върнати в съдийството. Първият е  привърженик на Ботев, а Врайков е един от малкото луди фенове на ЦСКА, който и в момента стиска здраво палци за “червените”.