Преди няколко дни ЦСКА се изложи и загуби с катастрофалното 2:5 от кипърския анонимник Олимпиакос (Никозия) по време на официалното представяне на отбора. След края на двубоя част от задаваните въпроси между фенове и журналисти е кога за последно “червените” са допускали такова срамно поражение. Веднага в съзнанието на привържениците изплуваха загубите от Левски на финала за купата на България през 1998 година с 0:5 и поражението от Литекс с 0:8 през есента на 1998 година. Да, но това са официални двубои.

След справка БЛИЦ представя на своите читатели един интересен двубой. Става въпрос за контрола, в която “червените” губят също с катастрофален резултат, както направиха преди няколко дни срещу Олимпиакос (Никозия). През лятото на 1989 година ЦСКА е на подготовка във Франция. Отборът участва на международен турнир заедно с Цървена звезда, Метц и Фламенго.

Още в първия си мач “червените” падат от сръбския гранд с 1:6. Българският тим е само на два дни подготовка, следва кошмарно пътуване до Франция и резила срещу “звездашите”. Треньор на ЦСКА е легендарният Димитър Пенев. Единственото попадение за “армейците” тогава реализира Марин Бакалов от пряк свободен удар. В състава са плеяда звезди - Христо Стоичков, Емил Костадинов, Любослав Пенев, Трифон Иванов, Георги Георгиев – Гецата и още куп легенди.

“Наистина тогава бяхме само на два дни подготовка. Пътуването беше ужасно, обиколихме цяла Франция. Преди да заминем бяхме направили няколко занимания в София, но колко може да сме подготвени. В състава на Цървена звезда бяха всички звезди – Стойкович, Савичевич, Цветкович. После участвахме на друг турнир във Франция, а третото ни турне бе в Португалия, където станахме първи”, спомни си Марин Бакалов.

Само два месеца след турнето във Франция ЦСКА разбива вечния съперник Левски с 5:0. Двубоят се играе на 1 октомври 1989 година. През същия сезон “червените” стигат и до 1/4-финал в турнира за КЕШ, където отпадат от френския Олимпик (Марсилия) след две загуби с 0:1 и 1:3./БЛИЦ