Футболният сезон в България ще бъде открит днес! Първа лига се завръща с два двубоя от елита - Витоша (Бистрица) срещу Дунав (Русе), както и Черно море - Ботев (Враца). "Тигрите" и Дунав започват в 18:30 часа, а другата среща е от 20:45 часа на "Тича" във Варна.

Шампионът Лудогорец, който по всичко изглежда отново ще бъде хегемон у нас, ще започне своята кампания в събота срещу Етър. Разградчани запазиха състава си, подсилиха го с 2-3 добри попълнения, а освен това назначиха голямо име за треньор - Пауло Аутуоти. 

Левски и ЦСКА отново са с амбиции да опитат да спрят серията от титли на "зелените", но до този момент не показват изгледи за успех. "Сините" започват в събота срещу Ботев в Пловдив. Те записаха чутовен провал срещу лихтенщайнския Вадуц, който коства и главата на треньора Делио Роси. В клуба от "Георги Аспарухов" ситуацията е много напрегната и едва ли в момента някой дори си помисля, че може да спре Лудогорец.

ЦСКА се изправя срещу Локо (Пловдив) у дома в неделя. "Армейците" успяха с адски мъки и след дузпи да отстранят литовския ФК Рига, но не убеждават с играта си, че могат към този момент също да са конкуренция на разградчани. На играчите ще им трябва време и за да свикнат с новия треньор Нестор Ел Маестро.

Очаквано за място в тройката и за объркване на сметките ще се борят Берое, Ботев и Славия. Пълна загадка е как ще изглежда Локо (Пловдив).

Новакът в елита е само един - Ботев (ВРаца). Момчетата на Сашо Ангелов са амбицирани да покажат, че имат място сред най-добрите у нас и в края на сезона да не са сред изпадащите отбори.

Шоуто започва днес в 18:30 часа, а първата дестинация е Бистрица.