Оборище (Панагюрище) постигна първа победа в професионалния футбол. Новакът в "Б" група спечели с класическото 3:0 срещу "Ботев" (Гълъбово) в първия си домакински мач за сезона. Панагюрският тим, воден от треньора Танчо Калпаков, беше мотивиран на 100% за победа и това пролича още от първите секунди. Двуострата игра беляза целия двубой, а атаките пред вратата на гостите не стихнаха до последния съдийски сигнал. Ранният гол на Георги Нетов в 3-ата минута отприщи радостта на феновете по трибуните на стадион "Орчо Войвода".

Панагюрският тим доминираше и показа много повече хъс от съперника. Второто попадение дойде в 75-ата минута, когато Калоян Цветков отбеляза с глава. За 3:0 се разписа Салас Окечукво - Оки в 85-ата минути, 15 минути след като влезе в игра на мястото на Григор Долапчиев.

Треньорът на Оборище Танчо Калпаков направи още две смени – Христо Гоговски замени Калоян Цветков, Иван Колев влезе на мястото на Владимир Каптиев.

Припомняме, че на старта на първенството в "Б" група тимът от Панагюрище падна с 0:3 в Поморие. "Ботев" (Гълъбово) пък се наложи с 2:1 срещу Локомотив (Горна Оряховица).