Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Националният селекционер Любослав Пенев е решил да не разчита на Мартин Петров за контролите с Холандия и Турция, разбра БЛИЦ.

Един от най-опитните български футболисти не попада сред избраниците на треньора за предстоящите проверки този месец. Както е известно, "трикольорите" гостуват на "Амстердам Арина" на 26 май от 20:00 часа, а на 29-и ще мерят сили с Турция на стадион "Ред Бул Арина" в Залцбург.

31-годишният Мартин Петров преди дни изпадна с Болтън от Висшата лига и бъдещето му е неясно. Освен това Пенев смятал да подмладява състава и да се доверява на нови хора. Един от тях е Илиян Мицански, за който БЛИЦ разбра, че ще бъде повикан за въпросните мачове с Холандия и Турция. 26-годишният нападател игра през пролетния полусезон във ФСФ Франкфурт под наем от водения от Красимир Балъков Кайзерслаутерн, който държи правата му. Мицански реализира 9 гола в 15 мача и беше с основна заслуга за оставането на тима от Франкфурт във Втора Бундеслига.

Роденият в Сандански нападател досега беше викан само веднъж в "А" тима на България. Това се случва през август 2010 година, когато Станимир Стоилов му се доверява в контролата срещу Русия (0:1), пускайки го на смяна в 75-ата минута. Тогава Мицански заменя Мартин Петров, като любопитното е, че сега го сменя и в списъка за мачовете с Холандия и Турция.

Сред повиканите от националния селекционер е също и Валери Божинов. Именно нападателят на Лече спаси България в дебюта на Любо Пенев, когато на 29 февруари влезе на смяна в контролата с Унгария и реализира за крайното 1:1.

Любопитно е, че треньорът ни отново е решил да не разчита на Живко Миланов, който е неизменен титуляр от състава на Васлуй, с който има шанс да спечели шампионската титла в Румъния.

В състава на Пенев отново ще попадне талантливият халф от Берое Стефан Велев. Повиквателни са заслужили и близнаците от Литекс - Георги и Илия Миланови, както и Борис Галчев от ЦСКА. Другият представител на "армейците" ще бъде Иван Бандаловски, който е твърд титуляр в националния тим.