Нещо рядко виждано се случи в български футболен клуб от елита. Тимът привлече преди десетина дни нов играч, но вече го е разкарал, научи БЛИЦ от достоверни източници.

Става въпрос за защитника Али Сисе, който на 8 август позира с фланелката на Арда (Кърджали). Бранителят за последно игра в Гърция, национал е на Сиера Леоне, но има британски паспорт и е роден в Лондон.

През есента на шампионския сезон на Лестър 2015/16 той даже е част от тима, но не играе за мъжки отбор. Носил е екипите на още английски отбори – Колчестър, Кембридж и Барнет.

Winbet - на един клик разстояние! (18)

Сисе пристигна с големи очаквания в Кърджали, но още на втората тренировка наставникът Стамен Белчев разбрал, че жестоко се е заблудил. Али бил първо много изостанал с подготовката, а освен това нямал кой знае какви качества.

Какво обаче можело да се направи, след като Сисе вече беше представен като ново попълнение на Арда.

В Кърджали намерили вратичка – договорът на футболиста не бил заверен нотариално. Освен това самият играч усетил накъде вървят нещата и изобщо не тръгнал да се инати.

Така току-що привлеченият Али Сисе е бил натирен преди няколко дни от Арда, който тази вечер гостува на ЦСКА в мач от шестия кръг на родното първенство.

Потвърждение за случилото се е и фактът, че новината за трансфера на футболиста с британски паспорт е изтрита от сайта на кърджалийския клуб.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020