Изключително интересно е протекла срещата между футболните съдии и представители на БФС, научи БЛИЦ. Тя беше организирана от временния шеф на реферите Костадин Стоичков и се проведе в новата сграда на футболната централа в Бояна.

Част от арбитрите обявили, че чули как върху техни колеги е оказван натиск от президенти на клубове. Босовете им звънели и им нареждали как да свирят. Арбитрите обаче не са огънали на атаката. 

Тези подмятания предизвикали остра реакция от човек на футболния съюз, който е бил вътре в залата.

„Защо ние не знаем? Защо не сме уведомени? Кой на кого е звънял? Дайте имена и конкретика. Нека някой от вас, който е потърпевш, да застане с името си. Има ли такъв?”, попитал представителят на БФС, след което настъпила пауза и темата набързо била сменена.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

На срещата възникнал спор дали ВАР да бъде въведен в българското първенство. Някои от реферите настояли това да се случи час по-скоро, за да се сложи край на съмненията, че помагат на този или онзи отбор под диктовката на футболните президенти.

„Колко струва ВАР? 2 милиона лева! В Гърция, където са 14 отбора, е 1 милион евро. Значи 2 милиона и за нас, защото и в нашия елит има също 14 тима. Дайте да намерим тези пари чрез спонсори, ако не стане по друг начин. Направете така, че по-бързо да се въведе новата системата и на българска територия”, категорични били някои от реферите.

Техни колеги обаче не искали ВАР, аргументирайки се с постоянните спорове, които възникват с видеореферите на Запад.
БЛИЦ СПОРТ

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020