Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Скандал се заформи между ръководството на Берое и Давид Каядо. БЛИЦ разбра, че португалската звезда дори е заплашен да не играе професионален футбол, докато има договор с клуба.

Причината е, че халфът не искал повече в Стара Загора и настоявал незабавно да бъде трансфериран.

Интерес към него проявява Анталияспор, но офертата не удовлетворява Берое, тъй като е едва 120 000 евро. Турците не спирали да мътят главата на Каядо и дори му обещали 5 пъти по-висока заплата от тази, която получава в момента под Аязмото.

Преди дни португалецът се завърнал в Стара Загора, за да си събере багажа и отново да отпътува извън пределите на България. Каядо дори уведомил ръководството, че напуска и повече не иска да играе за Берое. Казал на шефовете си да го продават на Анталияспор, тъй като се бил разбрал с турците. От Берое обаче категорично отрязали мераците му и го заплашили, че ще му спрат правата и той няма да може да играе професионален футбол до 30 юни 2014 година, когато изтича договорът му с клуба от Стара Загора.

Преди часове Каядо дори се сбогува с феновете на Берое, които са му почитатели във "Фейсбук". Португалецът съобщи и в социалната мрежа, че си тръгва от България, но не след дълго изтри профила си, след като се уплаши от заканата на ръководството на клуба. Информаторите ни споделиха, че сагата с Каядо тепърва ще се разраства, а целта на Берое е да го навият да остане поне за есенния полусезон.

25-годишният халф беше привлечен през зимата от Илиан Илиев със свободен трансфер от кипърския Олимпиакос (Никозия). За половин година под Аязмото Каядо се превърна в неизменен титуляр, записвайки 13 мача и 6 гола. Не е тайна, че Илиев го искаше със себе си в "Левски", но именно високата му цена провали преминаването му на "Герена".
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ