Локомотив (Пловдив) е пред договор с Нешко Милованович за овакантения от Едуард Ераносян треньорски пост, научи БЛИЦ СПОРТ.

От клуба са се свързали с Милованович и веднага са започнали преговори. Двете страни водят разговори от 9 часа сутринта. Милованович и Локомотив (Пловдив) са постигнали споразумение по всички въпроси, като се обсъжда единствено дали договорът ще бъде за година или за година и половина.

Нешко Милованович е определян като най-перспективния треньор в Сърбия. Доскоро той води Радник (Сурдулица), но се раздели с клуба.

Сърбинът носи екипа на Левски в периода 2000-2001 година, като записва общо 24 мача и вкара 2 гола. Нападателят преминава на „Герена“ със истинска трансферна сага от Беласица Петрич, след като е вкарал 2 гола на ЦСКА. След това той носи и екипа на Локомотив Пловдив, като бе един от футболистите с основна заслуга за историческата титла през 2004 година. Нешко Милованович дори на практика короняса "черно-белите" като първенец, отбелязвайки шампионския гол за 3:2 срещу Славия в заключителните кръгове.

Преди време Милованович призна, че мечтае да стане треньор на Левски или Локомотив (Пловдив). Все пак има и други варианти за освободеното от Ераносян място. С тях ще се преговоря, ако нещата със сърбина ударят на камък на финалната права.  
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ



Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига