Очакваният трансфер на Мартин Петров в ЦСКА е факт. Преди минути приключи разговорът между бившия национал и боса на "червените" Александър Томов, научи БЛИЦ от достоверни източници. Двамата са уточнили всичко на 100 процента и утре, вторник, 29 октомври, Марто ще подпише договор с "армейците" до края на сезона.

Пред него е имало няколко варианта за чужбина. В крайна сметка обаче Петров е предпочел да се завърне в отбора, от който тръгна към големия футбол.

Мартин ще играе с фланелка с №17, която носеше и при първия си престой в Борисовата градина. БЛИЦ припомня, че Марто премина в ЦСКА от "Ботев" (Враца) през януари 1997 година. Точно две години по-късно - през януари 99-а, той бе продаден на швейцарския Сервет, откъдето пък започна дългата му кариера зад граница.

Мартин Петров, който е роден на 15 януари 1979 година, игра за последно в Еспаньол. Той остана в испанския клуб само през пролетта на 2013 година. За този период Марто записа само 8 мача с екипа на барселонския тим.

Очаква се Петров да вземе участие в мача срещу Берое в четвъртък. Двубоят е от 18 часа на стадион "Българска армия". В най-лошия случай той ще запише повторен дебют за ЦСКА в неделя, когато "червените" гостуват на Черно море.