26-годишният Христо Андреев от пазарджишкото село Мирянци вероятно се е самоубил заради това, че приятелката му го е зарязала. Това е основната версия, по която работят ченгетата, разбра БЛИЦ от разследващи.

От селото на младежа коментираха пред БЛИЦ, че момчето не е било в депресия или поне никой не е забелязал такава, не е употребявало алкохол, абсурдно било да е взимал и наркотици. Бил спортист, стегнат, скромен и дисциплиниран. Имал сериозна приятелка, водил я на гости в селото, той ходил на гости в нейното село.

За последно обаче девойката се появила в Мирянци преди няколко месеца и от тогава никой не я е виждал. Смята се, че тя го е зарязала и младежът, който бил затворен и преди това нямал любовни връзки, не е могъл да понесе раздялата. Иначе нищо не предвещавало фаталната му постъпка.

Днес по график е трябвало да има наряд на мач в село Бяга.

Местните хора разказаха още, че семейството няма финансови проблеми и тази версия се изключва. Андреев бил земеделски производител, гледал домати и краставици. Живеел с майка си, бащата бил починал. Братът на младия мъж преди няколко дни се преместил да живее и работи в Германия.

„Цялото село е в потрес и скърби. Като гръм от ясно небе ни дойде. Не можем да проумеем какво се случва и защо Христо е посегнал на живота си”, коментира пред БЛИЦ кметът на Мирянци Атанас Минчев.

Както съобщихме, вчера футболният рефер е отишъл да стреля на стрелбището в пловдивското село Войводиново. Той се е самоубил с един изстрел в главата с пистолета, който му бил даден от служителите, за да гърми за удоволствие. По информация на БЛИЦ няма намерено прощално предсмъртно писмо.
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ