Голям скандал се заформи между ръководството на Нефтохимик и вратаря Димитър Николов. Футболистът получи тежка контузия в мача с Локомотив (София) през септември 2017 година, а оттогава се лекува и не е играл футбол. От клуба, по думи на Николов, не са направили навреме застраховката, а освен това са платили едва 2400 лева за лечението му. А то коства много повече. На всичко отгоре вратарят се оплака, че е получил заплахи от ръководството. Законите на БФС гласят, че ако футболист играе в мач без застраховка, то трябва да бъде отнет лицензът на клуба.

Николов твърди, че от ръководството на Нефтохимик разпращат до приближени бургаски медии лъжливи информации, в които се твърди, че е неблагодарен, а за лечението му са платени 15 000 лв.

„Претърпях инцидент на мач срещу Локо (София). Имах счупена скула, счупен нос и правих няколко зъба. Имах две операции, а те поеха едната, която беше 2400 лева в Пирогов веднага след мача. Това е всичко, което са платили”, започна Николов пред БЛИЦ.

„Подписах с Нефтохимик на 6 септември. Мачът с Локо е беше на 9 септември. Те ме застраховаха на 12 септември. И застраховката не важи за контузията, защото не е направена навреме. Те не ми дават обезщетение, а след първата операция съм си плащал всичко сам.

Съдя ги за обезщетение и на 21 март има дело. Те не са доволни и затова пускат някакви информации до бургаските медии. Твърдят, че са платили 15 000 лева за лечението,а това е лъжа. Платили са само 2400. Но изпълнителният директор Николай Тодоров има връзки с няколко местни медии и им казва какво да пишат”, продължава разказа си вратарят.

„Твърдят, че съм свободен агент, а аз не съм. Ще разтрогна договора си на 8 март, тъй като до 7 март включително съм в болнични. Имах среща с ръководството на 3 януари. Те ме повикаха, след като разбраха, че съм завел иск. Аз по съвет на моя адвокат не им бях казал.

В офиса бяха четирима човека. Говориха ми да махна иска. Че не е ненормално това, което правя. Аз им отвърнах, че е трябвало да ме застраховат навреме. Защото застраховката се прави веднага, след като се подпише договорът. Те казаха, че спортно-технически нямало как да стане, а това са глупости. Обясняваха ми как нещата с времето ще се оправят. А това някак как да стане - то е ясно, че Нефтохимик ще изпадне във В група. Не се разбрахме. Аз няма как да махна иска. В крайна сметка болките и страданията няма кой да ми ги плати. Това е трудова злополука.

Те започнаха да ме заплашват, че съм щял да „тренирам много”. Така действат с играчите, с този термин. Това им е израза. Само, че това няма как да стане в наши дни. Има Асоциация на българските футболисти, която защитават правата ни.

След като са ме пуснали да играя без застраховка, БФС не трябва да им даде лиценз. Говорих с адвокат от БФС. Те също направиха малък гаф, след като ме картотекираха без застраховка. Аз казах всичко това на шефовете на Нефтохимик, а те отвърнаха, че тогава искат да разтрогнем договора. Казах, че ще разтрогнем, като ми свърши болничният. И се разбрахме към 8 март да разтрогнем. Тогава изтича болничният. Но явно са решили да говорят лъжи по мой адрес пред медиите. Това е причината да проговоря и аз”, завърши Николов пред БЛИЦ.
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ