Напрежение назря в "Ботев" (Пловдив) преди първата контрола от зимната подготовка. БЛИЦ разбра, че звезди на "канарчетата" са били отлъчени от отбора и оставането им в клуба е под огромна въпросителна. Любимците на бултрасите Томас Иршак и Адам Стаховяк, както и Даниел Златков, били изненадани с вестта, че няма да вземат участие в проверката с Берое, която започна в 14:00 часа.

Тази сутрин тримата били изпратени да тренират с юношите, а на разбора преди мача им съобщили, че ще бъдат само зрители на контролата. Треньорският щаб начело с Петър Пенчев отписал Иршак, Стаховяк и Златков, при положение, че именно те бяха с най-добри показатели на медицинските тестове. Тримата са в перфектно здраве и тренираха на пълни обороти от старта на зимната подготовка.

Близки до клуба разкриха пред БЛИЦ, че няма да е изненада, ако още в следващите дни тримата разтрогнат договорите си и преминат в други отбори. Стаховяк, Иршак и Златков са сред най-скъпоплатените футболисти на "Ботев" и ръководството цели с раздялата с тях да намали бюджета за заплати.

БЛИЦ разбра още, че вариант пред Иршак е да продължи кариерата си в "Левски".

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка