Левски мина през иглени уши, докато се докопа до участие в евротурнирите. На баража, и то на своя стадион, „сините” се измъчиха срещу Верея. Успяха да спечелят чак при изпълнението на дузпи, след като старозагорци изравниха за 1:1 в добавеното време.

От снощи футболна България коментира и обсъжда няколко въпроса. Изпълниха ли сериозно ударите от бялата точка Еуженио и капитанът Елиаш, когато гостите имаха преднина от две дузпи и бяха съвсем, съвсем близо до голямата изненада?  Дали тимът на Верея не се предаде накрая, след като няма силите и възможностите за участие в европейските турнири?  Още повече, че треньорският щаб си тръгва и поема Берое. Още повече, че доста футболисти също са на път да се разделят с клуба заради многото забавени заплати. При това положение без никакъв проблем те могат да си разтрогнат договорите и да преминат в други отбори.

БЛИЦ СПОРТ успя да научи цялата истина за случващото се в клуба в последните дни. Ето какво гласи тя.

В навечерието на мача с Левски ръководството на Верея отново е събрало играчите и треньорите. Босовете са изплатили по още една заплата и една премия. Така неизплатените заплати вече са намалели на две, след като до преди десетина дни бяха цели пет. Освен това на играчите е била обявена премия от 100 000 лева, което те щяха да си разделят, ако се бяха класирали за Лига Европа. Парите щяха да дойдат от бонуса от 215 000 евро, които всеки клуб, достигнал до евротурнирите, получава от УЕФА.

„Пълно безумие е да се пускат такива слухове. Искахме да победим и играхме на 100 процента през целия мач, както и при изпълнението на дузпите. Та кой ще изпусне такава премия от 100 бона?! Това си е отвсякъде бомбастична премия за клуб от нашия ранг!

Обвиняват Еуженио и Елиаш, че нарочно били пропуснали. Ами ако ударът на Еуженио бе попаднал в целта, а не в гредата?! Просто абсолютен малшанс. А Елиаш, който рядко е пропилявал удари от бялата точка, плачеше като малко дете в съблекалнята. Не можехме да го успокоим. Така че, не търсете под вола теле!”, категорични са от Верея пред БЛИЦ СПОРТ.