Наказание грози Христо Стоичков. БЛИЦ разбра, че преди няколко часа е била пусната жалба срещу Камата в БФС.

Съдийският синдикат е депозирал молбата с входящ номер 1305, в която подробно е описано изказването му след мача на Литекс с "Ботев" (Пловдив). Както е известно, "оранжевите" паднаха с 0:1 от "канарчетата" снощи, а Стоичков хвърли вината за поражението върху рефера Ивайло Стоянов от Петрич, който ръководи напечения двубой от 9-ия кръг на "А" група.

"Един некадърник, който за пореден път свири като сватбар. Този не трябва да свири изобщо в "А" група. Когато не си готов за такъв мач, не може да играеш. Единият има 15 метра от топката, вторият стои на тъча, третият на центъра. Ако не са подготвени физически, да си стоят по селата", гневеше се Стоичков снощи, което може да му издейства глоба.

Заседанието на Дисциплинарната комисия е във вторник. Съдийският синдикат се надява този път да бъдат спазени наредбите на БФС и да бъде присъдено наказание за Христо Стоичков. Както вече стана ясно, след последното събиране на комисията нямаше последствия по жалбите на защитниците на реферите относно нападки на Тодор Батков, Георги Петков и Ивко Ганчев към съдиите.