Славия продава пореден футболист в чужбина. Президентът на "белите" Венцеслав Стефанов разкри вчера пред БЛИЦ, че подготвя трансфер на свой играч в Белгия. Той не назова името на играча, нито в кой клуб го продава. От отлично осведомени източници обаче разбрахме, че става въпрос за защитника Димитър Велковски. Левият бек е пред договор със Серкъл Брюж.

25-годишният Велковски от вчера е в Брюж, за да премине задължителните медицински прегледи и да бъде финализирано преминаването му в клуба. Отборът заема последното място в белгийския елит. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Серкъл Брюж е собственост на руския милиардер Дмитрий Риболовлев. Олигархът беше финансов благодетел и на Монако, когато там играеше Димитър  Бербатов, такъв е и в момента. Освен с милионите си той е известен и с това, че е лежал в затвора.

Треньор на белгийския тим е германецът Бернд Щорк. 

Димитър Велковски дойде в Славия през лятото на 2018 година от Локомотив (Пловдив) и веднага се утвърди в състава на Златомир Загорчич. Юношата на Ботев (Враца) получи приза за Играч №1 на 20-ия кръг заради гола си за 1:1 в 94-ата минута, с който Славия измъкна точка от Лудогорец.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020