Напрежение е настанало в Етър заради сериозната финансова криза, налегнала клуба по време на пандемията. От сигурни източници БЛИЦ научи, че футболисти на "виолетовите" са ядосани на ръководството. Причината е безпаричието и лъжите, които са принудени да слушат от доста време насам.

Играчите на Етър за последно са получили пари за февруари. Управата на шампиона на България от 1991 година обаче ги шокирала, връчвайки им по половин заплата, а не цяла. Футболистите напористо се интересували какво се случва в клуба и кога ще им бъдат изплатени месечните възнаграждения, но от ръководството на "болярите" все увъртали и не им давали ясен отговор, оправдавайки се с пандемията. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Още по-големият проблем е за играчите, които имат да плащат квартири. Те са принудени да се издължават на хазяите си с лични средства. Причината е, че от клуба не им отпускат средствата, полагащи им се по договор. БЛИЦ научи още, че от началото на годината футболистите на "виолетовите" не са получили нито лев за квартирите си, очаквайки въпросните пари вече четвърти месец.

Освен това още чакали и премията за гръмката победа с 6:2 над Витоша (Бистрица) от 2 март.

Очевидно ситуацията в Етър е все по-тревожна и няма яснота какво ще се случва. 

* Снимки: LAP.BG