Капитанът на младежкия ни национален отбор Милен Гамаков премина в клуб зад граница, научи БЛИЦ СПОРТ от сигурни източници. 22-годишният халф на Ботев (Пловдив) вече е футболист на елитния полски Лехия (Гданск).

Договорът е за срок от 3 години с опция за удължаването му е с още една.

Очаква се до часове Лехия (Гданск) официално да обяви за привличането на таланта от Бургас.

Гамаков е привлечен в тима по настояване на старши треньора Пьотър Новак, който беше сред участниците в бенефиса на Христо Стоичков на 20 май. Новак беше съотборник на Камата в Чикаго Файър.

Лехия завърши на пето място в последния сезон в полската Екстракласа, на 4 точки зад Краковия, където под наем от Славия игра Антон Карачанаков. В елита на Полша преди месеци трансфер осъществи и националът Михаил Александров - от Лудогорец в Легия (Варшава).

Милен Гамаков беше основен футболист на Ботев, но след края на сезона се раздели с "канарчетата", отказвайки да преподпише. Пред халфа, който в последните месеци нееднократно игра успешно и като централен защитник, имаше още няколко опции. Гамаков обаче избра да продължи в Полша, като силно се надява бързо да се наложи в състава на Лехия.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ