Новакът във Втора лига Литекс се подсили с Тихомир Кънев, научи БЛИЦ СПОРТ. Опитният нападател вече е в Ловеч, където избра да продължи кариерата си след раздялата с Етър.

31-годишният Кънев на момента се съгласил да заиграе в Литекс, щом получил оферта от "оранжевите". Треньорът Живко Желев се надява с опита си голмайсторът да помогне на тима му в шампионата на Втора лига.

Кънев е 12-ото попълнение на Литекс това лято. Преди дни в Ловеч акостира още един нападател - разделилият се със Септември (София) Костадин Аджов. Преди това ловчанлии подписаха с други опитни състезатели от Първа лига - Ивайло Раденцов от Дунав и Николай Христов от Локомотив (Горна Оряховица), както и с Христо Кирев от Оборище (Панагюрище). От самото начало на предсезонната подготовка пък в Ловеч акостираха талантливите Петър Петров, Мартин Симеонов, Иван Турицов, Добромир Бонев и Георги Търтов, станали шампиони с ЦСКА в Елитната юношеска група до 19 години. Другите нови са Емил Петров, играл за последно в Спартак (Плевен) и Светослав Читаков, идващ от Оборище (Панагюрище).
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ