Локомотив (София) остана не само без треньор, а и без голяма част от футболистите си, на които Явор Вълчинов разчиташе през изминалия сезон във Втора лига. "Железничарите" се представиха силно в последните си мачове, записвайки 4 победи в заключителните 5 двубоя, като успяха да финишират на петото място. Въпреки успешния сезон, нещата в "Надежда" не вървят по мед и масло и отборът се разпада. БЛИЦ СПОРТ научи, че бройката на футболистите, напуснали Локомотив, вече е набъбнала до цели 13 имена. 

За "железничарите" повече няма да играят двамата гърци - Анестис Хадзилиадис и Георгиос Бузукис, юношите на Левски Мики Орачев, Илия Димитров, Владислав Мисяк и Александър Любенов, както и Даниел Пеев, Никола Иванов - Шейха, Александър Манолов, Евгени Зюмбюлев, Даниел Васев, Денис Пидев и Димитър Георгиев. Последният стана голмайстор на Втора лига с 18 попадения и съвсем логично привлече вниманието на клубове от елита. Сериозен кандидат за подписа на Димитър Георгиев е Дунав (Русе).

Другите напуснали Локомотив също вече се оглеждат за отбори, в които да продължат. От "Надежда" твърдят, че масовото бягство на играчи от клуба е заради противоречия по финансови въпроси със собственика Иван Василев. Босът на Локомотив направил лошо впечатление преди дни, когато на среща с феновете говорел срещу футболистите и изтъквал, че те нямали желание повече да играят за отбора, което запалянковците добре знаят, че не отговаря на истината. Споменати били имената на Даниел Пеев, Александър Манолов, Даниел Васев и Емил Виячки.

Наскоро Василев открито призна, че изпитва трудности с финансирането на Локомотив, обявявайки, че търси хора, които да му помагат. Проблемът сега е, че не само му се налага да намери нов треньор за заместник на Явор Вълчинов, а и трябва да се привличат футболисти, ако "железничарите" искат да бъдат фактор във Втора лига и през следващия сезон.