ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ботев (Враца) изпуска двама от титулярите си. БЛИЦ разбра от сигурни източници, че Диего Фераресо и Антонио Георгиев се разделят с клуба.

Двамата са избрали да продължат кариерата си в румънски клуб и вече са информирали шефовете си във Враца за решението си.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

Това е удар за треньора Даниел Моралес, който се надяваше да разчита на Фераресо и Георгиев и през новия сезон. Двамата дори играха в първата контролна среща от лятната подготовка - загубата с 0:2 от Литекс.

31-годишният защитник Фераресо изигра 31 мача за врачани през изминалия сезон. Дефанзивният халф Антонио Георгиев пък записа 23 срещи в първенството.

Бразилецът с български паспорт Диего Фераресо е привлечен в академията на Литекс през 2008 г., когато е на 16 г. Още същата година прави дебют за мъжкия тим в приятелски мач. Дебютът му в "А" група е през 2009 година. След това играе като преотстъпен в Чавдар (Етрополе). Защитавал е цветовете на Локомотив (Пловдив) и Славия, а между 2016 и 2021 година играе за полския Краковия.

През 2021 г. се връща в България и става част от Ботев (Враца) - в края на септември.

25-годишният Антонио Георгиев е родом от Ямбол. Преминава през школата на Лудогорец и е част от втория отбор на "орлите". След това играе в Ботев (Гълъбово) и Царско село, а във Враца акостира през лятото на 2021 г. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Следете с БЛИЦ: Лятна подготовка 2023