Психологът на Ботев (Пловдив) Илияна Димитрова започна да провежда обучителни срещи с родителите на момчетата от академията на "жълто-черните".

Първата среща беше на тема „Влиянието на родителските стилове при отглеждане на спортист. Как да помогнем в изграждането на стабилна психика“. 

Целта бе родителите да се запознаят с основните стилове възпитание и възможните последици – позитивни и негативни.

Още от съобщението от Ботев (Пловдив):

"Според Димитрова високите спортни постижения зависят не само от физическите качества и талант на спортиста, но и от психологическите характеристики. И в този смисъл са комплексен резултат от една страна на положените усилия на специалистите, но от друга страна зависят от възпитанието и подхода от страна на родителите.

Всеки родител прави това, което смята, че е най-добро за детето, но се оказва, че в много случаи е точно обратното и дори се вреди. Често няма осъзнаване за това как прекомерната родителска амбиция и очаквания водят до изключително голямо напрежение у спортиста, което пък е предпоставка за нежелани психологически състояния, водещи до недобро представяне в мачовете.

В процеса на развитие на спортиста всички ние участваме заедно и е добре да гледаме в една и съща посока, призовава психолога.

Следващата среща с родителите се очаква да бъде в края на месец ноември".